TOP 10 šljunčanih plaža u Hrvatskoj

Plaža Punta Rata u mjestu Brela pokraj Baške Vode

     plaža punta rata brelaNa udaljenosti od dva kilometra od Baške Vode u Brelima  smjestila se šljunčana plaža Punta Rata. Zbog svoje uređenosti nagrađena je Plavom zastavom te ju je časopis Forbes uvrstio među TOP 10 plaža na svijetu. Spas od ljetnog sunca potražite u čistom moru ili sjeni borove šume. Na plaži je organizirana spasilačka služba što ju čini idalnim odabirom za obitelji s djecom. Okružena je barovima i restoranima, a na njoj možete unajmiti športske rekvizite što ju čini vrhunskim odredištem za sve one željne zabave.

Plaža  Zlatni rat u Bolu na otoku Braču

     bol plaza zlatni ratSmještena na južnoj strani otoka Brača u Bolu, plaža Zlatni rat je, prema britanskom časopisu Daily Telegraphu, najljepša plaža u Europi. Na samoj plaži možete naći brojne tuševe, barove i restorane te se upustiti u partiju tenisa, odbojke ili picigina. Oni željni prave adrenalinske zabave mogu uživati u surfanju ili jet-skiju. Hlad od vrućeg ljetnog sunca pružit će vam borova šuma koja ju okružuje. Zbog svih tih odlika najbolja plaža Europe je vrhunsko odredište kako za obitelji tako i za mlade.     

Plaža Baška na otoku Krku

     plaža baška otok krkU Baškoj na otoku Krku, 10 km od mjesta Punta, nalazi se jedna od najljepših šljunčanih plaža na Kvarneru. Nagrađena Plavom zastavom, Vela plaža smjestila se u skrovitoj uvali. Dugačka je 1,8 km te se smatra idealnom za obitelji s djecom i neplivače. Na ovoj prekrasnoj šljunčanoj plaži možete unajmiti skuter ili pedalinu, a najodvažniji mogu iskušati aquagun ili tobogan. Tu je također i veliki broj barova i restorana gdje u zabavi možete uživati do kasno u noć.

Plava plaža u Vodicama

     plava plaža vodiceU Vodicama se smjestila jedna od najvećih šljunčanih plaža u Hrvatskoj. Plava plaža dugačka je 4 km i proteže se do Tribunja. Zbog svoje uređenosti nagrađena je Plavom zastavom. Dužinom cijele šljunčane plaže proteže se borova šuma. Osim u sunčanju možete uživati i u jednom od barova i restorana, a avanturisti se mogu upustiti u školu ronjenja i jedrenja. Plitkoća mora čini ju idealnim odredištem za sve generacije.

Plaža Kačjak u mjestu Dramalj, 3 km od Crikvenice

      dramalj plaza kacjakŠljunčana plaža Kačjak smjestila se na poluotoku Dramalj, 3 km od Crikvenice. Okružena je bujnom mediteranskom vegetacijom s jedne strane i kristalno čistim morem s druge strane. Omiljeno je odredište ljubitelja vodenih športova, a plitkoća kristalno čistog  mora ju čini kao stvorenom za obitelji s djecom. Cijelom dužinom plaže mogu se naći tuševi, barovi i restorani, a skrovite uvalice nedaleko od plaže su namjenjene za nudiste.

Plaža Lubenice na otoku Cresu

     plaža lubenice otok cresSkrovita plaža Sv.Ivan udaljena je 22 km od Cresa. Proglašena jednom od najljepših plaža na otoku Cresu, smještena je u skrivenoj uvali i okružena strmim liticama. Zbog svoje teške dostupnosti idealna je za romantične parove i sve one koji žele pobjeći od vreve. Robinzonski doživljaj će, osim prekrasne vegetacije i kristalno čistog mora, upotpuniti i nedostatak turističkih sadržaja te vam preporučamo da ponesete hranu i piće jer uspon do prve konobe traje oko jedan sat.

Plaža Beriknica, Metajna na otoku Pagu

     otok pag plaza beriknica12 km od Novalje na otoku Pagu, skrila se šljunčana plaža Beriknica. Plaža Beriknica svakako najviše odgovara romantičnim parovima te starijim gostima koji će uživati u ljepoti netaknute mediteranske vegetacije i kristalno čistog mora. Omiljeno je odredište i avanturistima, jer kamene stijene koje ju okružuju pružaju mogućnosti uživanja u ekstremnim športovima i alpinizmu. Najbliži kafić i restoran su udaljeni oko 2 km te vam stoga preporučamo da  ponesete sve što vam je potrebno za osvježenje.

Plaža Kolovare u Zadru

     plaža kolovare zadarJedna od značajnijih hrvatskih šljunčanih plaža je Kolovare, a smjestila se u samom gradu Zadru. Nedavno je prilagođena za invalide. Na samoj plaži se nalazi nekoliko slastičarnica i kafića, a ima i osiguran parking. Na samoj šljunčanoj plaži možete naći sanitarne čvorove i tuševe, a tu je još i igralište za tenis i odbojku. Obitelji s djecom će se ovdje osjećati posebno sigurno jer je plaža pod budnim okom spasilačke službe.

Gradska plaža Crikvenica

     gradska plaža crikvenica200 m od centra Crikvenice nalazi se Glavna gradska plaža dugačka 1,5 km. Zbog vrhunske uređenosti nagrađena je Plavom zastavom. Prilagođena je za osobe s invaliditetom, a barovi i restorani kojima je okružena i blizina centra čini ju omiljenim okupljalištem mladih. Iznad plaže se rasprostire bogato mediteransko raslinje koje pruža hlad u vrućim danima. Imate i mogućnost baviti se nekim vodenim športovima ili unajmiti ležaljke i suncobrane ako se želite samo  izležavati na suncu.

Plaža Veli Žal u Malom Lošinju

     mali losinj plaza veli zalSmještena u Sunčanoj Uvali u Malom Lošinju nalazi se šljunčana plaža Veli Žal nagrađena Plavom zastavom. Zbog svojeg blagog prilaza u more izrazito je omiljena obiteljima s djecom. Iznad same šljunčane plaže u hladu borovine nalazi se šetalište, a plaža Veli Žal je okružena restoranima, barovima i tuševima. Od športskih aktivnosti se možete baviti odbojkom, kuglanjem, aerobikom ili vodenim športovima, a svi željni ljenčarenja mogu unajmiti jednu od ležaljki koje se tu nalaze.