TOP 10 pješčanih plaža u Hrvatskoj

Rajska plaža  u mjestu Lopar na otoku Rabu

     rajska plaža loparNa 14 km od grada Raba smjestila se 1,5 km dugačka Rajska plaža u Loparu. Zbog svojih odlika i kristalno čistog mora odlikovana je Plavom zastavom. Izrazito plitko more te iskusni spasioci, koji se tamo nalaze od 9 do 18 sati, čine ju savršenim odredištem za neplivače i obitelji s djecom. Od sadržaja na ovoj prekrasnoj pješčanoj plaži možete naći tuševe, barove, restorane, razne športske terene, biciklističke staze i veliku ponudu športova na vodi.

Plaža Crni molo u Crikvenici

     crikvenica plaza crni moloSmještena u samoj Crikvenici, jedna je od najpoznatijih pješčanih plaža Crikveničke rivijere. Plaža Crni molo pruža razne športske mogućnosti, od bavljenja aerobikom, odbojke na pijesku, mini-golfa, tobogana, skijanja na vodi... Također se mogu unajmiti suncobrani i ležaljke za one koji ne žele odmarati u hladovini te se nakon kupanja u moru možete osvježiti na jednom od tuševa. Restorani, kafići i hoteli koji ju okružuju čine ju omiljenim odredištem, kako mladih tako i obitelji s djecom.

Plaža Bijeca u Medulinu

     plaža bijeca medulinNajpoznatija plaža u Medulinu, koja se proteže 1 km uz obalu, je pješčana plaža Bijeca. Okružena brojnim stablima u čijoj hladovini ponajviše uživaju oni stariji. Zbog blagog ulaza u more rado ju posjećuju i obitelji s djecom. U svojoj ponudi sadrži i aquagan, jednu od omiljenih zabava djeci, ali i mladima koji ovdje dođu zaigrati picigin. Okružena je prekrasnim otočićima u čijem pogledu možete uživati iz jednog od barova i restorana koji se tamo nalaze.

Plaža Saharun na Dugom otoku

      plaža sahrun dugiotokU blizini Velog Rata, na sjevernom dijelu Dugog otoka smjestila se pješčana plaža Saharun. Sa svojih 800 m dužine, okružena borovom šumom sa jedne i kristalno čistim morem s druge strane, tijekom dana je idealno odredište romantičnih parova, starijih i obitelji s djecom. U večernjim satima Saharun mijenja svoje lice te postaje omiljeno okupljalište mladih koji u brojnim barovima i kafićima organiziraju tulume na plaži koji znaju trajati dugo u noć.

Plaža Sabuša, Kukljica na otoku Ugljanu

      plaža sabusa otok ugljanNa 15 minuta hoda od Kukljice na otoku Ugljanu smjestila se prekrasna pješčana plaža Sabuša. Iako je klasificirana kao pješčana plaža, njezina obala je betonirana te ju čini idealnom za sunčanje. Zbog svojih dijelova s hladovinom i plitkog kristalno čistog mora savršeni je izbor za obitelji s djecom. Ukoliko ogladnite nakon odbojke u vodi, tu su i bistroi s hranom i pićem, a svi malo hrabriji za 10 minuta hoda doći će do naturističke plaže Mala Sabuša gdje je odjeća opcionalna.

Zaton - pješčana plaža kod Zadra

     plaza zaton13 km zapadno od Zadra smjestila se prekrasna pješčana plaža Zaton. Zbog svog kristalno čistog mora i kvalitetne uređenosti ova pješčana plaža je nagrađena Plavom zastavom. Pješčana plaža Zaton pruža velike mogućnosti športske razonode poput tenisa, picigina, odbojke, mini-golfa te stolnog tenisa. Plaža u Zatonu je prilagođena za osobe s invaliditetom, a zbog okruženosti zabavnim parkovima za djecu, toboganima i ugostiteljskim objektima idealna je za obitelji s djecom.

Plaža Crvena luka kraj Biograda na Moru

     plaža crvena luka biogradSamo 3 km od Biograda nalazi se plaža Crvena luka. Pješčani dio plaže, koji je dugačak 150 m, nalazi se u najdubljem dijelu skrivene uvale, a sjeverni dio plaže je rezerviran za nudiste. Do ove prekrasne pješčane plaže najlakše ćete doći pješice iz Kumenata ili plovilom koje možete unajmiti na plažama Soline i Dražice. Plaža Crvena luka je idealan izbor za sve avanturiste i romantične parove koji će uživati u ljepoti kristalno čistog mora te mnogobrojnim zabavnim i športskim sadržajima.

Plaža Sabunike kraj Nina i Zatona kod Zadra

     nin plaza sabunikeSmještena 6 km od Nina i Zadra, plaža Sabunike je pravi izbor za obitelji s djecom te one željne zabave i športa. Na nekoliko kilometara proteže se više pješčanih plaža u Sabunikama te ćete  moći uživati u kristalno čistom moru, ali i opuštajućoj terapiji ljekovitim blatom. Zbog svojeg položaja u očaravajućoj uvali u koju dopire povjetarac s Velebita, Sabunike su idealne za jedrenje i surfanje. Na plažama su brojne trgovine, restorani i slastičarnice, a ljubitelji prirode uživat će u posjetu Nacionalnih parkova.

Plaža Slanica na otoku Murter

     plaža slanica otok murterNa udaljenosti od jednog kilometra od centra Murtera nalazi se pješčana plaža Slanica. Kao jedna od najboljih plaža Hrvatske na njoj se u svako doba može naći veliki broj kupača, a zbog plitkog kristalno čistog mora omiljeno je okupljalište igračima picigina. Na betoniranom dijelu obale Slanice su brojni kafići, barovi i zabavni dječji centar stoga ju rado posjećuju mladi i obitelji s djecom. U neposrednoj blizini je kamp gdje možete iznajmiti čamce, skutere i bicikle, a u neposrednoj blizini je i nudistička plaža.

Plaža Vela Pržina, Lumbarda na otoku Korčula

     plaža vela pržina lumbardaNa udaljenosti od 6 km od grada Korčule smjestila se jedna od najljepših pješčanih plaža Hrvatske - Vela Pržina. Smještena u uvali i okružena vinogradima, jako je popularna među mladim ljudima koji se dođu zabavljati odbojkom i piciginom ili družiti se u jednom od barova i restorana što ju okružuju. Na ovoj pješčanoj plaži možete unajmiti ležaljke i suncobrane kako bi se sklonili od sunca ili dovesti obitelj na zabavu u pijesku i plićaku kristalno čistog mora.