Nudističke plaže u Hrvatskoj

Nudističke plaže u Hrvatskoj bilježe trend porasta za oko 3%.

     nudistička plaža bunculukaKao najljepše FKK plaže svakako bismo trebali izdvojiti Koversadu, kampiralište i turističko naselje smješteno 2 km od centra Vrsara. Njezina pješčana plaža nagrađena je Plavom zastavom, a nudi brojne športsko-rekreativne mogućnosti. 7 km od Rovinja nalazi se pješčano šljunkovita FKK plaža i kamp Valalta koja u svojoj ponudi nudi razne restorane, barove, vodene tobogane. Dalje prema sjeveru Istre, a 5 km od Poreča, je turističko naselje Zelena Laguna čije su plaže nagrađene Plavom zastavom. Okružena je bujnim krošnjama i nudi brojne športsko-rekreativne mogućnosti te restorane i trgovine. Samo 9 km od Umaga nalazi se plaža Kangera, također nagrađena Plavom zastavom i okružena mediteranskom vegetacijom, a nudi mogućnosti bavljenja odbojkom, stolnim tenisom ili tenisom.
     Odemo li od Istre na Kvarner, točnije na otok Krk naći ćemo šljunčanu nudističku plažu Bunculuku okruženu borovom šumom te smještenu u istoimenom kampu pokraj Baške. Na plaži Bunculuka možete naći restoran i trgovinu, a imate i mogućnost bavljenja vodenim športovima i tenisom te je idealno odredište mladima.
     Od ostalih nudističkih plaža treba spomenuti, Politin na otoku Krku, Savinje u Tkonu na Pašmanu, Nudist u Vrboskoj na Hvaru, Punta Skala na poluotoku kod Petrčana, plaže Ciganka i Sahara u Loparu na otoku Rabu, plaže Baldarin i Kovačine na otoku Cresu, Sunčana uvala na Lošinju, Sabusa kod Kukljice na Ugljanu, Jerolim i Stipanska na otoku Hvaru, na Braču plaža Paklina kod Bola te Mutnik i Punta, a na Visu najpoznatije su ona u Komiži i Rude blizu Rukavca, Badija i Prozid na Korčuli, Nugal u Makarskoj i Ostupa u Orebiću na Pelješcu.