Hrvatske plaže i otoci

Hrvatske plaže

     I najzahtjevniji će fotograf u potrazi za idealnim kadrovima, zastati pred neodoljivim prizorima kojima obiluje prepoznatljiva hrvatska obala.

      Hrvatska obala sačinjava lepezu najraznovrsnijih plaža: plaža prepunih bjeličastih kamenih oblutaka kao što je Baška na otoku Krku do stijenovitih plaža sa svjetlucavim kristalima morske soli kojima obiluje jadranska obala te atraktivnih i glasovitih plaža kao što je plaža Zrće na otoku Pagu, popularnog naziva „Hrvatska Ibiza“ na kojoj se spektakularni noćni tulumi pretaču u adrenalinske dnevne provode u neprekinutom ciklusu. Plaža Zlatni rat u Bolu na otoku Braču je prirodni fenomen s obrisima u obliku trokuta, ovisno o igri vjetrova i morskih strujanja. Poetično lijepe, pješčane plaže koje stvaraju viziju raja su plaža u Loparu na otoku Rabu, Lumbardi na otoku Korčuli, na otoku Susku, Dugom Otoku, Orebiću i Kukljici na otoku Ugljanu i raznim drugim lokacijama. Pravi izazov za turiste pustolovnog duha su mnogobrojne osamljene plaže u divljim uvalama, Hrvatski skriveni dragulji prirodnih oaza i netaknute prirode. Ljubitelji nudizma svoje će stapanje s prirodom pronaći na nudističkim plažama među kojima možemo preporučiti Koversadu i Valaltu u Istri.

Hrvatski otoci

     Zbog svoje izvanredno razvedene mediteranske obale kao jedne od najrazvedenijih obala svijeta, Hrvatsku se opravdano naziva zemljom tisuću otoka, čiji se broj povećava uzmu li se u obzir i svi otočići, hridi i grebeni. Krk, Cres, Lošinj, Susak, Brijuni, Rab, Pag, Murter, Brač, Vis, Korčula, Lastovo, Mljet, Hvar, Kornati..., samo su dio iz velike knjige priča o hrvatskim otocima. Krk kao najveći otok hrvatske obale zadržao je sve karakteristike otoka unatoč prometnoj povezanosti s mostom. Okruženost morem koja otoku Krku udiše otočki dah i istodobna prometna pristupačnost,jedinstvene su odlike koje opravdavaju statistike o velikoj turističkoj posjećenosti i broju iznajmljenih soba i apartmana.