Apartmani Sinj-Trilj-Klis

Apartmani u Sinju, Trilju i Klisu

Grad Splitsko dalmatinske županije, čiji hrabri alkari otjeraše Turke

     Ni ledeno hladne zime, ni iznimno vruća ljeta, ne umanuju ljepotu ovog grada i njegovih stanovnika, nadaleko poznatih Sinjskih alkara. Najveću slavu Sinj je stekao upravo po manifestaciji Sinjska alka, koja se održava svake godine u prvom dijelu mjeseca kolovoza. Ova viteška igra u kojoj mogu sudjelovati samo punoljetni muškarci rodom iz Cetinske Krajine, pri kojoj u punom galopu na konju moraju pogoditi središte malog željeznog kruga 3,2 metra iznad tla, postala je kultna manifestacija koju dolaze promatrati turisti iz cijeloga svijeta. Svakako posjetite crkvu Gospe Sinjske, Stari Grad i Kamičak, a neizostavan je i drvored kestena koji danas služi kao alkarsko trkalište, a čiji broj zasađenih kestenova odgovara broju sinjskih junaka koji su poslani na ratište u I. svjetskom ratu.

Jedan od najmlađih gradova Hrvatske, kojem su sinjski alkari pomogli da to i postane

     U međuvremenu je Trilj postao jedno od bitnih prometnih središta. Za sve ljubitelje prirode, pustolove i izletnike ovaj mirni gradić na Cetini nezaobilazno je odredište. Sa bogatom gastronomskom ponudom i ljubaznim domaćinima, postat će Vam obvezna stanica svaki puta kada se namjerite na ovaj kraj.

Tvrđava i hrid čiji prijevoj spaja Split sa Dalmatinskom zagorom

     Smješten na 5 kilometara od Splita, omogućit će Vam uživanje u miru i spokoju netaknute prirode, a zbog bilzine Splita možete uživati i u gradskoj vrevi. Nauživajte se Kliških prirodnih ljepota i kulturno - povijesne baštine te se prepustite srdačnim vlasnicima apartmana, kuća za odmor i studio apartmana da vam boravak u Klisu učine neponovljivim i nezaboravnim.

Iznajmljivanje apartmana u Sinju, Trilju i Klisu

Suzite izbor odabirom iz ponuđenih izbornika:
Nema rezultata.